Nu de zon weer straalt, is een veggie barbecue misschien een goed idee? Zeker weten! Als we het vlees op ons bord geregeld vervangen door een vegetarisch gerecht, dan vermijden we een heleboel problemen. Nood aan enkele smakelijke suggesties? Hieronder zorgen wij voor een voorproevertje. Maar ga vooral zelf aan de slag en blijf experimenteren totdat je menu op punt staat! 

Klik hier!
Volg ons op Pinterest
Daar zijn weer die mooie dagen … met een veggie barbecue op het menu!

Vleesvervangers

Wie moeilijk afscheid kan nemen van de kleur en de vorm van vlees, kan beginnen met het grillen van bereidingen die op vlees lijken, maar eigenlijk plantaardige alternatieven zijn. Reken in hoeveelheden op ongeveer 150 gram per persoon. Vermijd gepaneerde producten die gemakkelijk aanbranden op de barbecue. Zowat overal vind je tegenwoordig vegetarische hamburgers. Koop, proef en pas ze aan aan jouw smaak! Als je niet overtuigd bent, probeer dan nog wat anders uit, er is voor elk wat wils.

Gemarineerde tofu en seitan kan je makkelijk op een spies prikken. Ook blokjes quorn zijn om je vingers bij af te likken: hun smaak en textuur lijken op die van kip. Je kruidt en bakt ze op dezelfde manier.

Geef kleur met groentebrochettes

Daar zijn weer die mooie dagen … met een veggie barbecue op het menu!

Naast je vegetarische burger passen heel wat lokale seizoensgroenten op het rooster. Groenten die je gemakkelijk op de barbecue kan klaarmaken zijn aubergines, courgettes, kerstomaatjes, paprika’s … Kies je groenten, snijd ze in blokjes en maak mooie spiesjes . En wat dacht je van enkele blokjes tofu, die net in een marinade van pesto of citroensap hebben gelegen? Bestrijk je brochettes met olijfolie en leg ze op de grill, draai ze regelmatig om.

De sauzen

Daar zijn weer die mooie dagen … met een veggie barbecue op het menu!

Een barbecue zonder saus? Nee toch?! Je vegetarische gasten zullen niet alleen hun ogen de kost geven bij het mooie assortiment huisgemaakte sauzen die je op tafel zet, zoals raita, mangochutney, muntyoghurt of salsa. Gebruik bij voorkeur plantaardige alternatieven voor yoghurt in deze bereidingen. Het resultaat is minstens even lekker! 

Het nagerecht 

Om af te sluiten past fruit, natuurlijk lokaal en seizoensgebonden, wonderwel op de barbecue. Het meeste fruit kan je in blokjes op spiesjes rijgen. Kies je fruit op kleur en smaak en probeer ze zeker eens op de barbecue te grillen. En voor zoetekauwen: voeg verse plantaardige room, een bolletje vegan ijs of zelfs beide toe! Eet smakelijk!

Volg ons op Pinterest Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube Pinterest Pinterest