Greenpeace Eλλάδα

Greenpeace Eλλάδα

Δεν βλέπεις καλά το email; Δες το εδώ

Τα ορυκτά καύσιμα σκοτώνουν την ανάπτυξη!

Την Παρασκευή, η Ευρώπη θα πάρει μία σημαντική απόφαση. Θα ψηφίσει τους στόχους για το κλίμα και την ενέργεια, που θα επηρεάσουν την ανάπτυξη της χώρας μας, το περιβάλλον και την τσέπη μας για τα επόμενα χρόνια. Και η ελληνική κυβέρνηση θα είναι εκεί. Εδώ και καιρό μας λέει ότι η εξοικονόμηση ενέργειας είναι η προτεραιότητά της, όμως δεν την εμπιστευόμαστε.

Γιατί;

> Τον Ιούνιο ζητούσε νομικά δεσμευτικούς στόχους για την εξοικονόμηση

> Τον Ιούλιο ζητούσε στόχο 30% για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

--> 3 μήνες μετά, η ίδια κυβέρνηση δεν θέλει πια δεσμευτικούς στόχους για την εξοικονόμηση, ενώ στηρίζει στόχο 27% για τις ΑΠΕ

Η εξοικονόμηση και η αυτοπαραγωγή είναι οι μοναδικές λύσεις απέναντι στα ορυκτά καύσιμα, όπως το πετρέλαιο και ο λιγνίτης, για την παραγωγή ενέργειας. Εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής και φθηνότερη ενέργεια για όλους μας, σε αντίθεση με τις λιγνιτικές και πετρελαϊκές μονάδες παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ που έχουν μεγάλο οικονομικό, ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος.

Έχουμε μέχρι την Παρασκευή για να κάνουμε το μήνυμά μας ηχηρό και σε χρειαζόμαστε.


Πάρε θέση


Ακολούθησέ μας:

Facebook

Twitter

Αυτό το email εστάλη στη διεύθυνση . Αν δεν θέλεις να λαμβάνεις πια τα email μας, μπορείς να διαγραφείς. Δεν μοιραζόμαστε, ούτε ανταλάσσουμε με άλλες οργανώσεις ή εταιρίες τα προσωπικά σου στοιχεία, τα οποία φυλάσσονται σε ασφαλή βάση δεδομένων. Δες περισσότερα στην πολιτική απορρήτου μας. Βοηθήσέ μας να σε γνωρίσουμε καλύτερα. Απάντησε σε αυτές τις λίγες ερωτήσεις, για να σου στέλνουμε email που σε ενδιαφέρουν περισσότερο.
© 2014 Greenpeace | Κολωνού 78, 104 37, Αθήνα - τηλ. 210 3840774-5 (9:00-15:00) | Eπικοινώνησε μαζί μας